Samen wordt tweewekelijks

De redactie van Samen heeft in overleg met drukkerij Van Deventer besloten om per juli het kerkblad elke 2 weken toe te sturen, dus blijvend als dubbelnummer.
En om er zeker van te zijn dat PostNL het blad voor zondag kan bezorgen moeten de berichten eerder aangeleverd worden.

Klik hier en lees verder

 
Lees meer 

Dorpskerk weer open op zaterdagmiddagen

Op de Midden-Delflanddag op zaterdag 15 juni a.s. is de Dorpskerk open van 11.00 uur tot 16.30 uur open om bezoekers te ontvangen. In de maanden daarna is de kerk iedere zaterdagmiddag tot en met het open monumentenweekend in september van 13.00 uur tot 16.00 uur weer open.
Lees meer 

Schilderen....

Ds. Erika Dibbets heeft bij haar afscheid van de gemeente een workshop schilderen bij Rina Groot gekregen. Donderdag 25 april 2024 heeft Erika haar kunsten op het schildersdoek gezet.
Klik hier om verder te lezen
Lees meer 

Petrus

 

Energiebesparing in de kerk

De prijzen van gas en elektra zijn het laatste half jaar fors gestegen. Gelukkig kunnen we door de zonnepanelen op het dak van Het Baken veel kosten besparen, bij zonnige dagen wordt er zelfs veel meer elektriciteit opgewekt dan we nodig hebben in Het Baken en in de kerk.

Klik hier en lees verder
Lees meer 

Een liedboek uit 1773

Enige weken geleden meldde een verzamelaar, dat hij op een rommelmarkt een exemplaar had gevonden van ‘Het boek der Psalmen, nevens de Gezangen bij de Hervormde Kerk van Nederland in gebruik’. Deze bundel is in 1773 op initiatief van de Hoog Mogende Heeren Staaten-Generaal der Vereenigde Nederlanden’ tot stand gekomen. Kerk en Staat waren toen nog niet gescheiden. Het boek is een eerste druk uit 1774. Het betreft nieuwe berijmingen en is ook na 1774 nog veelvuldig uitgegeven. Echt uniek is het liedboek niet. Er zijn meer exemplaren van bewaard gebleven. Wel bijzonder is voorin het boek de potloodaantekening: ‘Van Ned. Herv. Kerk Schipluiden, 30 Juni Ontvangen’.
Lees meer 

Dorcas kledingcontainer

Er staat bij de boerderij van de fam. Van der Berg aan de Keenenburgweg 59-61 sinds kort een blauwe Dorcas container. Daar kunt U de kleding in deponeren.
 

Het “Kerk TV team”

Het kerk tv team zendt elke zondagochtend vanaf 09.50 uur de eredienst uit.
Ook bij een rouwdienst kunt u/ jij de dienst meekijken of luisteren. Tien minuten voor aanvang van een dienst begint de uitzending.

Heeft u/jij tips, suggesties of feedback voor het team, geef dat dan zeker door!!
Graag per mail naar liturgie@protestantschipluiden.nl
Lees meer 

Kerkdienst luisteren en kijkenWilt u een kerkdienst uit de Dorpskerk beluisteren en meekijken (via vakje kijken)?
Klik op onderstaande link!

www.kerkomroep.nl

Activiteiten Kerk en Israël 2022-2023

In onze regio worden veel activiteiten georganiseerd binnen het werkveld van ‘Kerk en Israël’. Hierbij kunt u denken aan lezingen, cursussen, leerhuizen, concerten en ontmoetingsdagen, zowel voor predikanten als voor geïnteresseerde gemeenteleden.

Lees meer