Het Groene Boekje 2024-2025

Activiteiten, taken, contactpersonen en adresgegevens van diverse vrijwilligers in onze kerkelijke gemeente zijn te vinden in “Het Groene Boekje”, dat jaarlijks in september verschijnt. Sta jij erin vermeld? Controleer dan of de gegevens nog kloppen. Geef wijzigingen in je gegevens of in jouw werkgroep of team door aan Bep van der Spek graag uiterlijk donderdag 15 augustus door via mail: jvdspek@kabelfoon.nl.

 

Kerkconcerten Delft

Op vrijdag 26 juli start de zomer-concertserie van 2024, georganiseerd door Stichting Kerkconcerten Delft (SKD) in de Oude en Nieuwe Kerk. 

Klik hier voor alle data
Lees meer 

Handig op de computer?

Wij zoeken mensen die handig zijn met een computer en een liturgie in power point kunnen zetten. Ben jij dat?

 
Lees meer 

Safe the date!

Datum  29 september 2024 om 10.00  uur
Thema  Als nieuw! Leven in het licht van Gods Koninkrijk

Klik hier en lees verder
Lees meer 

Samen wordt tweewekelijks en de dag van aanleveren wordt gewijzigd

De redactie van Samen heeft in overleg met drukkerij Van Deventer besloten om per juli het kerkblad elke 2 weken toe te sturen, dus blijvend als dubbelnummer.

Klik hier en lees verder
 
Lees meer 

Bidden in de bioscoop van Monte Gordo

Elke zondag van november tot maart komt er een levendige oecumenische gemeente van overwinteraars en bezoekers bijeen in Monte Gordo in Portugal. In dit prachtige kustplaatsje aan de Atlantische oceaan in de Algarve vermaken de zonzoekers zich dagelijks met wandelen, fietsen, uitgaan maar natuurlijk ook met lezen en luieren.
 
Lees meer 

Dorpskerk weer open op zaterdagmiddagen

De Dorpskerk open is op zaterdagmiddag open van 13.00 uur tot 16.00 uur om bezoekers te ontvangen. In ieder geval tot en met het open monumentenweekend in september.
Lees meer 

Schilderen....

Ds. Erika Dibbets heeft bij haar afscheid van de gemeente een workshop schilderen bij Rina Groot gekregen. Donderdag 25 april 2024 heeft Erika haar kunsten op het schildersdoek gezet.
Klik hier om verder te lezen
Lees meer 

Petrus

 

Energiebesparing in de kerk

De prijzen van gas en elektra zijn het laatste half jaar fors gestegen. Gelukkig kunnen we door de zonnepanelen op het dak van Het Baken veel kosten besparen, bij zonnige dagen wordt er zelfs veel meer elektriciteit opgewekt dan we nodig hebben in Het Baken en in de kerk.

Klik hier en lees verder
Lees meer 

Een liedboek uit 1773

Enige weken geleden meldde een verzamelaar, dat hij op een rommelmarkt een exemplaar had gevonden van ‘Het boek der Psalmen, nevens de Gezangen bij de Hervormde Kerk van Nederland in gebruik’. Deze bundel is in 1773 op initiatief van de Hoog Mogende Heeren Staaten-Generaal der Vereenigde Nederlanden’ tot stand gekomen. Kerk en Staat waren toen nog niet gescheiden. Het boek is een eerste druk uit 1774. Het betreft nieuwe berijmingen en is ook na 1774 nog veelvuldig uitgegeven. Echt uniek is het liedboek niet. Er zijn meer exemplaren van bewaard gebleven. Wel bijzonder is voorin het boek de potloodaantekening: ‘Van Ned. Herv. Kerk Schipluiden, 30 Juni Ontvangen’.
Lees meer 

Dorcas kledingcontainer

Er staat bij de boerderij van de fam. Van der Berg aan de Keenenburgweg 59-61 sinds kort een blauwe Dorcas container. Daar kunt U de kleding in deponeren.
 

Het “Kerk TV team”

Het kerk tv team zendt elke zondagochtend vanaf 09.50 uur de eredienst uit.
Ook bij een rouwdienst kunt u/ jij de dienst meekijken of luisteren. Tien minuten voor aanvang van een dienst begint de uitzending.

Heeft u/jij tips, suggesties of feedback voor het team, geef dat dan zeker door!!
Graag per mail naar liturgie@protestantschipluiden.nl
Lees meer 

Kerkdienst luisteren en kijkenWilt u een kerkdienst uit de Dorpskerk beluisteren en meekijken (via vakje kijken)?
Klik op onderstaande link!

www.kerkomroep.nl

Activiteiten Kerk en Israël 2022-2023

In onze regio worden veel activiteiten georganiseerd binnen het werkveld van ‘Kerk en Israël’. Hierbij kunt u denken aan lezingen, cursussen, leerhuizen, concerten en ontmoetingsdagen, zowel voor predikanten als voor geïnteresseerde gemeenteleden.

Lees meer 

Viering Dorpskerk

Dorpskerk, 28 juli 2024
10.00 uur Mevr. Ds. S. van der Hoek 
uit Naaldwijk


Kerkomroep, luisteren en kijken

U kunt u gave overmaken op:
Kerkrentmeesters van de 
Protestantse Gemeente Schipluiden
NL08 RABO 0146 8315 27
Diaconie van de 
Protestantse Gemeente Schipluiden en Zending
NL83 RABO 0146 8315 35