zondag 13 november 2022

Benefietconcert op orgel en trombone

Datum: 
 zondag 13 november 2022
Tijdstip: 
 16.00 uur
Locatie: 
 Dorpskerk

Zondag, 13 November a.s., verzorgen Joram v.Ketel (trombone) en Iddo v.d. Giessen (orgel) een Benefietconcert in de Dorpskerk van Schipluiden.

Joram en Iddo vormen een avontuurlijk duo op trombone en orgel. De twee alumni van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag dagen elkaar sinds 2016 uit om de uitersten in dynamiek en timbre van hun instrumenten op te zoeken, van fluisterzacht tot meeslepend fel. De ene keer zijn ze verwikkeld in een contrasterende dialoog, op een ander moment smelten hun instrumenten samen in een nieuw geluid. Hun repertoire strekt zich uit van de Venetiaanse renaissance tot romantiek en speciaal voor het duo gecomponeerde muziek. In 2018 presenteerden zij de goed ontvangen cd ‘Wachet auf!’ vanuit de Goede Herderkerk in Rotterdam. In 2022 namen zij deel aan de Sweelinck-Mullerprijs in het Orgelpark in Amsterdam en wonnen zij de derde prijs met een meeslepend programma van hedendaagse composities en duo-improvisatie. Ze gaan in iedere ruimte het avontuurlijke spel met elkaars durf, instrumenten en akoestiek graag aan.

De opbrengst van het concert komt geheel ten goede aan het werk van Ron en Nelleke van Ketel, beiden afkomstig uit Schipluiden. Zij zijn als vrijwilligers door de Protestantse Gemeente van Schipluiden uitgezonden naar het Midden- Oosten. Daar werken zij, onder de vlag van de Near East Ministry, als teamleiders van Nederlandse vrijwilligers. Deze vrijwilligers werken in de regio Israël, de Palestijnse gebieden, Jordanië en Egypte. O.a. in de gehandicaptenzorg, bij holocaustoverlevenden, of in een opvanghuis waar kinderen verblijven die uit Koerdistan en Gaza overgebracht worden om levensreddende hartoperaties te ondergaan in Israëlische ziekenhuizen.

Na het concert is er gelegenheid Joram en Iddo te ontmoeten onder het genot van een drankje in Het Baken naast de Kerk. Van harte welkom!
Plaats en tijd: Dorpskerk kerk open vanaf 15.30u), Schipluiden, zondag 13 November a.s., 16.00 – 17.30u
Entree incl. 1 consumptie: € 15,-- ( Let op:pinnen niet mogelijk)
Info: Marianne van Tielen (Lid van de Thuisfrontcommissie van Ron en Nelleke), tel.06-12368837

terug
 Viering Dorpskerk

Dorpskerk, 28 juli 2024
10.00 uur Mevr. Ds. S. van der Hoek 
uit Naaldwijk


Kerkomroep, luisteren en kijken

U kunt u gave overmaken op:
Kerkrentmeesters van de 
Protestantse Gemeente Schipluiden
NL08 RABO 0146 8315 27
Diaconie van de 
Protestantse Gemeente Schipluiden en Zending
NL83 RABO 0146 8315 35