Vitrine in Dorpskerk Vitrine in Dorpskerk
Gedurende de openstelling van de Dorpskerk op zaterdagmiddag (van 13.00-16.00 uur) tot en met het Open Monumentenweekend op 14 september staat er in het koor van de kerk een vitrine. Hierin worden kleine wisselexposities getoond. Tot eind juni is in de vitrine een uitstalling te zien van vijf loden naamplaten die op de doodskisten van de heren en vrouwen van het kasteel Keenenburg hebben gezeten. Ze zijn afkomstig uit de grafkelder van het Huis Keenenburg onder het koor. De naamplaat van Besten van Brienen is opmerkelijk. Deze kon namelijk scharnieren, zodat er in de kist gekeken kon worden. In de maand juli zijn in de vitrine oude afbeeldingen te zien van de Dorpskerk in Schipluiden. Na de kerkdienst is de expositie ook te bezichtigen.
 
 
Twee fotoboeken vol..... Twee fotoboeken vol.....
Uit de nalatenschap van mevrouw Annie van Leeuwen–Westerman kregen we van haar docher Jacqueline van der Kooij twee dikke mappen met foto’s en beschrijvingen van activiteiten in onze kerk en dan met name het behandelen van het avondmaalslaken en de jaarlijkse poetsbeurt van de koperen kronen. Als blijk van waardering voor het werk van mevrouw Van Leeuwen heeft Maartje van der Kooij deze fotoboeken samengesteld, opnames van pakweg 20 jaar geleden. Op een prachtige manier geven de afbeeldingen weer wat er al jarenlang aan niet alledaagse activiteiten in onze kerk worden uitgevoerd, een historisch document. We zullen deze mappen in juni en juli ter inzage leggen in Het Baken zodat u ze na de dienst bij het koffiedrinken eens rustig kunt doorbladeren.
 
 
Zing mee met de Zomerfeestviering! Zing mee met de Zomerfeestviering!
Om alvast in de agenda te vermelden: vier avonden waarop de liederen doorgezongen worden voor de oecumenische zomerfeestdienst die op zondag 18 augustus gehouden wordt. Er wordt ongeveer anderhalf uur geoefend op de woensdagavonden 10 en 17 juli en 7 en 14 augustus. Aanvang 19.30 uur in de Jacobuskerk. Muzikale leiding: Jan v.d. Knaap. Het is niet verplicht om alle vier de avonden aanwezig te zijn. 
 
 
Ontdek de schatten van Schipluiden Ontdek de schatten van Schipluiden
Zoals we eerder hebben geschreven is op iedere zaterdagmiddag de kerk in de zomermaanden juni tot en met augustus open voor publiek (13.00 - 16.00 uur). Vanaf zaterdag 1 juni gaan we beginnen, u bent van harte welkom om een kijkje te nemen in de kerk en de schatten van Schipluiden te ontdekken.  Wist u dat de Dorpskerk het oudste gebouw van Schipluiden is, het gebouw stamt uit de 13de eeuw en is een voorbeeld van wat men noemt, Boerengothiek. Veel interieurelementen verwijzen naar het kasteel Keenenburg, zoals de Familiewapens, de Keenenburgbank met zijn engelen, de grafkelder, ze vertellen de geschiedenis van het kasteel en zijn bewoners. Een bezoek aan de kerk krijgt extra waarde in combinatie met een bezoek aan het museum Het Tramstation. Dit museum heeft een speciale Keenenburgkamer, waarin de roemruchte geschiedenis van het kasteel Keenenburg wordt verteld.
 
 
 
Wij staan vermeld Wij staan vermeld
Wij staan vermeld
https://www.wijdekerk.nl/
 
Nashville verklaring Nashville verklaring
Ds. René de Reuver, scriba generale synode, betreurt de naar Nederland overgewaaide Nashville-verklaring. 
Lees het artikel door te klikken op onderstaande link:

Ds. De Reuver over Nashville verklaring
 
Hambrouckmonument Hambrouckmonument
De historische vereniging Oud Schipluiden heeft onze gemeente een schilderij van Ds. Hambrouck in Formosa geschonken. Het schilderij zal worden opgehangen in de consistoriekamer, maar voor we dat doen kunt u na de ochtenddienst op 16 december a.s. het schilderij in Het Baken bewonderen.
Uit de nalatenschap van mevrouw Van Leeuwen – Westerman hebben de erfgenamen een schilderij van de Dorpskerk van voor de tweede wereldoorlog geschonken. Ook dit schilderij kunt op 16 december in Het Baken bekijken, daarna zal het een plaatsje krijgen in de consistoriekamer.
 
lees meer ยป
 
Kerkdienst luisteren Kerkdienst luisteren


Wilt u een kerkdienst uit de Dorpskerk
beluisteren?
Klik op onderstaande link!

http://www.kerkomroep.nl/#/kerkenqueryString=schipluiden&orderBy=plaats
 
Petrus Petrus

 

Een magazine over geloof, hoop en liefde. 
Petrus? Nee, dit blad gaat niet over die ene visser, die vriend en volgeling van Jezus. Wel over de kerk, want die lijkt wel wat op Petrus. Sterk als een rots, en tegelijk zwak en feilbaar. Soms moedig, soms overmoedig, soms te voorzichtig. Maar vooral een plek waar ieder mens welkom. Een blad voro alle Petra's en Petrussen!

https://petrusmagazine.nl/ 

 
 
 
Welkom Welkom

Welkom op de website van de Protestantse Gemeente Schipluiden! Er wordt nog volop gewerkt aan de invulling van de site!

Wij zijn een gemeente die in God geloven en dat beleven en belijden binnen het verband van de Protestantse Kerk in Nederland. De gemeente is samengesteld uit mensen met diverse kerkelijke achtergronden, diverse leeftijden, trouwe en incidentele kerkbezoekers. Er zijn veel vrijwilligers actief! Onze gemeente kenmerkt zich door jonge en oude mensen die omzien naar elkaar en de mensen om ons heen.