Kerkennacht 2019 Kerkennacht 2019

Zaterdag 22 juni 2019

“Is dit óók kerk?”

Tijdens de Kerkennacht, altijd rond de langste dag van het jaar, zetten geloofsgemeenschappen van allerlei gezindten in steden en dorpen hun gebouwen open voor iedereen die belangstelling heeft. Vaak gebeurt dit tot ’s avonds laat.

lees verder: Kerkennacht 22 juni 2019

 
Gezellig Samenzijn Gezellig Samenzijn

Op 12 april a.s. om 20.00 uur in Het Baken!

Lees verder de uitnodiging:

Uitnodiging Gezellig Samenzijn

 
Paaschallenge 2019 Paaschallenge 2019

lees meer »
 
Herbeplanting zuidzijde kerk Herbeplanting zuidzijde kerk

De buxusmot heeft ook de prachtige buxus-struiken naast de kerk niet ontzien. Na enige tijd zat er geen leven meer in deze struiken, het tuinteam heeft dan ook vorig jaar de buxus eruit gehaald en dan blijven er lege plaatsen over. En wie kan dan anders dan ons gemeentelid én hovenier Piet van der Eijk met een nieuw beplantingsplan komen. In het plan zijn de bestaande struiken zoveel mogelijk blijven staan, nieuwe heesters vullen de gaten en sommige struiken zullen een andere plaats krijgen. Het tuinteam heeft ingestemd met het plan.
Onlangs is de lelijke grasmat links van het pad naar de zij-ingang aangepakt en heeft het tuinteam met hulp van Piet de nieuwe heesters geplant, zodat we deze zomer weer kunnen genieten van nieuw groen naast de kerk.

Dus, laat de lente maar komen.
 

lees meer »
 
Locatie Jeruzalem Locatie Jeruzalem

Met Jezus op weg naar Pasen – Locatie Jeruzalem

In de veertigdagentijd lezen we tijdens dit project van Bijbel Basics de verhalen die horen bij de dagen voor Pasen: van Jezus die naar Jeruzalem gaat, de laatste maaltijd met zijn leerlingen, tot en met zijn opstanding. We zien ook welke rol Petrus en Pilatus spelen in deze verhalen over het lijden en de dood van Jezus.
Het project heet dit jaar: Locatie Jeruzalem. Voor het moment met de kinderen in de kerkdienst is er een plattegrond van de stad Jeruzalem.
Elke zondag volgen we Jezus op zijn weg door Jeruzalem in de laatste dagen voor zijn dood en opstanding.
 

 
Wij staan vermeld Wij staan vermeld

Wij staan vermeld
https://www.wijdekerk.nl/

 
40-dagentijd kalender 40-dagentijd kalender

Zondag 10 maart is de eerste zondag van de 40 dagentijd. Het thema voor dit jaar is: “Een nieuw begin”. We leven toe naar een feest van een nieuw begin: Pasen. Jezus liefde leert ons dat we steeds weer een nieuwe start kunnen maken.
Dit jaar is er ook weer een 40 dagentijd kalender. Deze leidt u dag voor dag door de 40 dagentijd heen, van Aswoensdag tot en met Pasen. De kalender bevat gebeden, gedichten en korte meditaties voor bezinning en inspiratie bij het thema “Een nieuw begin”. De kalender is gratis te bestellen via www.kerkinactie.nl/40dagentijd

 
Nashville verklaring Nashville verklaring

Ds. René de Reuver, scriba generale synode, betreurt de naar Nederland overgewaaide Nashville-verklaring. 
Lees het artikel door te klikken op onderstaande link:

Ds. De Reuver over Nashville verklaring

 
Hambrouckmonument Hambrouckmonument

De historische vereniging Oud Schipluiden heeft onze gemeente een schilderij van Ds. Hambrouck in Formosa geschonken. Het schilderij zal worden opgehangen in de consistoriekamer, maar voor we dat doen kunt u na de ochtenddienst op 16 december a.s. het schilderij in Het Baken bewonderen.
Uit de nalatenschap van mevrouw Van Leeuwen – Westerman hebben de erfgenamen een schilderij van de Dorpskerk van voor de tweede wereldoorlog geschonken. Ook dit schilderij kunt op 16 december in Het Baken bekijken, daarna zal het een plaatsje krijgen in de consistoriekamer.
 

lees meer »
 
Kerkdienst luisteren Kerkdienst luisterenWilt u een kerkdienst uit de Dorpskerk
beluisteren?
Klik op onderstaande link!

http://www.kerkomroep.nl/#/kerkenqueryString=schipluiden&orderBy=plaats

 
Petrus Petrus


 

Een magazine over geloof, hoop en liefde. 
Petrus? Nee, dit blad gaat niet over die ene visser, die vriend en volgeling van Jezus. Wel over de kerk, want die lijkt wel wat op Petrus. Sterk als een rots, en tegelijk zwak en feilbaar. Soms moedig, soms overmoedig, soms te voorzichtig. Maar vooral een plek waar ieder mens welkom. Een blad voro alle Petra's en Petrussen!

https://petrusmagazine.nl/ 

 
 

 
Welkom Welkom


Welkom op de website van de Protestantse Gemeente Schipluiden! Er wordt nog volop gewerkt aan de invulling van de site!

Wij zijn een gemeente die in God geloven en dat beleven en belijden binnen het verband van de Protestantse Kerk in Nederland. De gemeente is samengesteld uit mensen met diverse kerkelijke achtergronden, diverse leeftijden, trouwe en incidentele kerkbezoekers. Er zijn veel vrijwilligers actief! Onze gemeente kenmerkt zich door jonge en oude mensen die omzien naar elkaar en de mensen om ons heen.