Bijdragen in het orgelfonds

De orgelbouwer Sicco Steendam die een paar jaar geleden het hele orgel heeft schoongemaakt en opnieuw geïntoneerd, zal binnenkort samen met Gert Jan het orgel stemmen. Dan zal hij ook de betreffende orgelpijpen naar zijn werkplaats meenemen en ze klaar maken om geplaatst te worden. Voor dat plaatsen hebben we echter nog geen toestemming gegeven, we willen u vragen om uw bijdrage in de kosten voor het plaatsen van deze orgelpijpen, het orgel wordt op deze manier completer met de orgelpijpen uit de Koningskerk. We zullen aan de heer Steendam vragen één orgelpijp in de hal van de kerk achter te laten zodat u zelf kunt zien om wat voor soort pijpen het gaat. Wilt u ons helpen om het bedrag van € 3.500,00 bij elkaar te krijgen? U kunt uw gift overmaken op rekening NL08 RABO 0146831527 t.n.v. Protestantse Gemeente Schipluiden onder vermelding van Orgelfonds. Alvast bedankt.
 

Vloer kerk opnieuw gevoegd

Het voegwerk van de vloer in de kerk is al jarenlang slecht, voegen die los zijn gegaan, voegen die een groot kleurverschil vertonen. Zo nu en dan wordt de vloer met water schoongemaakt, er blijft dan veel water in de voegen achter dat dan weer tijdrovend gedroogd moet worden. In deze Corona-periode wordt de kerk weinig gebruikt, tijd om de vloer onder handen te nemen, dit stond al een tijd op het lijstje van de Kerkrentmeesters. Vorige week dinsdag en woensdag zijn drie man bezig geweest om heel voorzichtig met een speciale voegenfreesmachine alle voegen te verwijderen, in het koor zijn de voegen waar nodig aangepakt. Ondank twee grote industrie stofzuigers zie je dat het interieur van de kerk nogal grijs is geworden. Vrijdag 12 juni heeft een ploeg van vier vrouwen het interieur weer toonbaar gemaakt. Afgelopen week heeft de voeger het voegwerk van de vloer weer in de oude luister teruggebracht, echt handwerk. We kunnen zo weer jaren vooruit.
 

Subsidie op onderhoud van kerk

Zoals u weet zijn de Dorpskerk en Het (oude) Anker rijksmonumenten. De overheid heeft een regeling waarbij de kosten van het onderhoud van deze gebouwen voor een belangrijk deel wordt gesubsidieerd. De afgelopen vijf jaren kregen we ieder jaar een bedrag voor het onderhoud.

Gerestaureerde Bijbels weer op de Keenenburgbank

De oude Statenbijbels waren behoorlijk uit hun ruggen gezakt. Dankzij mooie giften en door bemiddeling van Jacques Moerman konden we de Bijbels weer in de oude glorie laten herstellen.
 

Dorpskerk

Zondag 9 augustus 2020 om 10.00 uur 
Ds. Erika Dibbets-van der Roest
Bevestigen Ouderlingen
te beluisteren via de Kerkomroep

Kerkomroep, klik hier
Orde van dienst 9 augustus 2020, klik hier
Live meekijken, klik hier
  
Collecte
U kunt uw gift als vervanging van uw bijdrage in de collecte overmaken op rekeningnummers:
Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Schipluiden
NL08 RABO 0146 8315 27
Diaconie van de Protestantse Gemeente Schipluiden en Zending
NL83 RABO 0146 8315 35.