Terugblik op de Paasdienst door Gospelkoor Spirit

Het Bijbelverhaal over Maria Magdalena, dat de Here Jezus haar naam noemde, raakte me en deed me denken aan ons hollandhuis in Roemenië waar we afgelopen jaar 20 bewoners met een verstandelijke beperking mochten huisvesten. Met een groep van 12 mensen uit de magneetgemeente waren we er in aug 2023 bij toen de ambassade voor  de opening van het hollandhuis een toespraak hield en het lintje door kwam knippen. Van te voren hadden we de namen van de bewoners d.m.v. een foto uit ons hoofd geleerd en kreeg iedere bewoner persoonlijk een cadeau. Hun naam werd door de microfoon genoemd, ze liepen door de ereboog en kregen een bloemenkrans om hun nek en het cadeau. Ze zijn kostbaar, uniek en geliefd, ook al worden ze misschien verstoten door hun familie of de maatschappij. Hoe mooi is het als iemand je naam noemt en je ziet en aandacht voor je heeft!
Ook was er voor iedere kerkganger een prachtige gele gerbera die met een vriendelijke lach werd deze uitgedeeld ,en voor de kinderen paaseieren of een heerlijk koekje.
Het was een prachtige dienst en ook na de dienst met koffiedrinken waren er bijzondere  ontmoetingen en opbouwende gesprekken
Pasen,  de Heer is waarlijk opgestaan en wij mogen opstaan met Hem! En genieten van de zegeningen die Hij ons wil geven, met dank aan de organisatie dat wij als Spirit mee mochten werken aan deze dienst!
Hartelijke groeten, Marja Molenaar-Valstar
 
terug

Viering Dorpskerk

Dorpskerk, 21 april 2024 
10.00 uur ds. B. Schoone
uit Poeldijk
Orde van dienst klik hier

Kerkomroep, luisteren en kijken

U kunt u gave overmaken op:
Kerkrentmeesters van de 
Protestantse Gemeente Schipluiden
NL08 RABO 0146 8315 27
Diaconie van de 
Protestantse Gemeente Schipluiden en Zending
NL83 RABO 0146 8315 35