Startweekend

Het was een weekend vol verrassingen. Want er was niet veel bekend over hoe en wat er zou gebeuren. Maar het begon in de pastorie bij Ds. Dibbets-van der Roest. Daar begon een “Walking Dinner. Dus zat om 18.00 uur de pastorie vol, rondom tafels met daarop het voorgerecht, meloen met ham. En daar werd ook duidelijk dat de aanwezigen om 19.00 uur verwacht werden voor het diner op een adres dat nader bekend gemaakt zou worden. Dus ging er even voor 19.00 uur een aantal mensen naar huis om de gasten te ontvangen die bij hen zouden komen eten. Voor ieder was het een verrassing wie er bij wie zou gaan dineren, en wie de kok (-kin) zou zijn. De toewijzing van het gastgezin gebeurde via een kaartje dat onder de stoelen was geprikt. Hoewel het een walking dinner heette mocht men ook per fiets of auto. Gelukkig maar  want de buien waren niet van de lucht.
Dus openden we om 19.00 uur de deur voor onze 4 druipnatte gasten. Al voor het diner kwamen de gesprekken op gang tussen mensen die elkaar  (nog) niet goed kenden,  of juist wèl, en we werden zelfs verrast met pianospel door één van de gasten! Het eten werd zeer gewaardeerd en het thema “een goed verhaal” kwam uitgebreid aan de orde.
Rond 9 uur verzamelden we weer in het Baken voor een overheerlijk toetje en het uitwisselen van de fijne opgedane ervaringen. De keukenbrigade bestond uit een aantal enthousiaste jongeren die ook in het Baken zouden blijven slapen.
Het Walking Dinner mag zeker onder het hoofdstuk “geslaagd” de boeken in gaan !!!!

Zondag 9 september.
Een interactieve kerkdienst, anders dan anders, maar wel met een zeer bekend Bijbelgedeelte, namelijk de zoektocht van de 12 verspieders in het beloofde land. Ds. Erika deed een leuk spel met de kinderen die verstopte rode kaarten moesten opzoeken en die allemaal gevonden werden. Vervolgens moesten de kerkgangers er ook aan geloven. Ze kregen een lege bingokaart waarop bij het horen van een bepaald woord uit de preek op het daarmee corresponderend woord een stickertje geplakt moest worden. Iedereen bleek bij het “Amen” bingo te hebben en de beloning was een rolletje snoep. Tijdens de koffie met taart van de bakwedstrijd werd het verloop van de middag nader uitgelegd. Onder leiding van de jeugdwerkleider Hanneke Vinke was er voor de jongeren en valide gemeenteleden een vossenjacht georganiseerd. Gelukkig dat het zulk mooi weer was!
Voor de picknick hoefden we slechts het water over te steken naar de prachtige boerderij van de familie Moerman. Die picknick was voor alle zekerheid onder het vaste dak van de voormalige stal, een gouden greep! Door het druppelsgewijs binnen lopen van de mensen die aan de vossenjacht hadden deelgenomen ontstond er een ongedwongen sfeer en genoot iedereen van de heerlijke soep en belegde broodjes. Voor het naar huis gaan werd iedereen, jong en oud, bedankt voor hun inzet om dit fantastische weekend te laten slagen!!!
Zo werd het weekend van 8 en 9 september “een goed verhaal“ om door te vertellen en hopen we op een vervolg met nog meer deelnemers.
 
terug

Viering Dorpskerk

24 oktober 2021
10.00 uur
Ds. Erika Dibbets-van der Roest

Geen maximum aan kerkbezoekers, er wordt wel geventileerd tijdens de viering

Kerkomroep, luisteren en kijken, klik hier 

Collecte
U kunt uw gift als vervanging van uw bijdrage in de collecte overmaken op rekeningnummers:
Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Schipluiden
NL08 RABO 0146 8315 27
Diaconie van de Protestantse Gemeente Schipluiden en Zending
NL83 RABO 0146 8315 35.