Vredesdienst

De groeiende diversiteit in Nederland roept veel reacties op. Nieuwsgierigheid en vreugde, maar ook racisme en angst voor het onbekende. De Vredesweek 2020 gaat over het omgaan met die verschillen. Verschillen in cultuur, gebruiken, huidskleur en religie. Verschillen in morele opvattingen en de spanningen die dit oproept met de vrijheid van meningsuiting en de fundamentele gelijkheid van mensen. In de Vredesweek gaat het over hoe belangrijk het is om het verhaal van de ander te leren kennen, in plaats van te blijven hangen in het eigen gelijk.
Door de coronacrisis blijkt hoe belangrijk saamhorigheid is, hoe vitaal vrede moet zijn. Hoe belangrijk het is dat mensen elkaar bijstaan én dat verschillen er mogen zijn. Het vraagt lef om de verschillen op te zoeken. Veel verschillen zijn niet weg te nemen, en dat moeten we ook niet willen. We zijn niet allemaal één.  Het vraagt moed om op te komen voor de ander, die anders is. 

Ds. E. Dibbets-van der Roest zal voorgaan in deze viering.

Er is ruimte voor max. 100 bezoekers. Daarom graag van tevoren aanmelden om deze viering bij te wonen. Aanmelden via het parochiesecretariaat: Schipluiden@onzelievevrouwvansion.nl of de brievenbus: B.M. Singel 56, of Telefoon: 015 380 1810 (op dinsdagmorgen en woensdagmorgen)
 
terug