Stillevens uit Midden-Delfland Stillevens uit Midden-Delfland
Flip van der Eijk van Stichting Arti Delflandiae en Fleur Halkema, fotograaf uit Delft, maakten samen een serie stillevens met producten uit Midden-Delfland. U kunt ze tot en met 31 augustus zien in het koor van de kerk. De foto-stillevens zijn gemaakt in de stijl van de meesterschilders uit de Gouden Eeuw. Zij vertellen het verhaal van Midden-Delfland als voedsellandschap. Het historische interieur en de geschiedenis van onze kerk bieden een passende omgeving voor deze stillevens en het verhaal van onze regio als boerenlandschap.
 
 
Ontdek de schatten van Schipluiden Ontdek de schatten van Schipluiden
In de zomermaanden juni tot en met augustus is de Dorpskerk op zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur open voor publiek. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen in de kerk en de schatten van Schipluiden te ontdekken. 
Wist u dat de Dorpskerk het oudste gebouw van Schipluiden is, het gebouw stamt uit de 13de eeuw en is een voorbeeld van wat men noemt, Boerengothiek. Veel interieurelementen verwijzen naar het kasteel Keenenburg, zoals de Familiewapens, de Keenenburgbank met zijn engelen, de grafkelder, ze vertellen de geschiedenis van het kasteel en zijn bewoners. Een bezoek aan de kerk krijgt extra waarde in combinatie met een bezoek aan het museum Het Tramstation. Dit museum heeft een speciale Keenenburgkamer, waarin de roemruchte geschiedenis van het kasteel Keenenburg wordt verteld.

 
 
 
Hambrouckmonument Hambrouckmonument
De historische vereniging Oud Schipluiden heeft onze gemeente een schilderij van Ds. Hambrouck in Formosa geschonken. Het schilderij zal worden opgehangen in de consistoriekamer, maar voor we dat doen kunt u na de ochtenddienst op 16 december a.s. het schilderij in Het Baken bewonderen.
Uit de nalatenschap van mevrouw Van Leeuwen – Westerman hebben de erfgenamen een schilderij van de Dorpskerk van voor de tweede wereldoorlog geschonken. Ook dit schilderij kunt op 16 december in Het Baken bekijken, daarna zal het een plaatsje krijgen in de consistoriekamer.
 
lees meer ยป